ROZGONYI MAGDI: KÖSZÖNET NYILVÁNITÁS

Tisztelt Honfitársaim, Védnökök,  Szponzorok, Kedves Barátaim!

A New South Wales-i Magyar Szövetség nevében ezúton is hálás köszönetem fejezem ki Önöknek, hogy támogatásukkal segítették a XVI. Magyar Kulturális Találkozó megvalósulását, sikerét. Védnökök, szponzorok anyagi támogatása nélkül nem lehetett volna Találkozó.

Örömmel állapíthatjuk meg, hogy úgy kulturális, mint anyagi szempontból a Találkozó sikeres volt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a rendezvény egyike volt az eddigi legsikeresebb magyar találkozóknak. A hatnapos programban szereplő művészek és előadók a legnagyobb elismerést érdemlik.

Az előadások a tudomány, történelem, a magyar nyelv és irodalom témakörében, a színházi est, a nyitó- és záró koncerteken fellépő kiváló művészek, mind-mind a legmagasabb szinten képviselték magyar kultúránkat. A Sydney Harbour hajókirándulás pedig tovább erősítette a frissen kötött barátságokat. 

A találkozók fő célja a magyar identitás megőrzése és továbbadása a következő generációknak. Ezt a célkitűzésünket, úgy érezzük sikerült maradéktalanul teljesíteni. Öröm volt látni a sok fiatal arcot úgy a koncerteken, mint a hajókiránduláson. Amire egyáltalán nem számítottunk, tőlük kaptuk a legtöbb gratulációt, köszönetet a rendezésért. Ez is bizonyítja, hogy a fiataloknak van igényük  gyökereik ápolására és ha kapnak rá lehetőséget akkor élnek is ezzel. Az idősebb generációnak a feladata a lehetőségeket megteremteni számukra, hogy ők is tovább tudják adni az ő gyermekeiknek mindazt a kulturális örökséget amit mi hagyunk rájuk. Ezért volt különösen értékes a Sydney-i magyar cserkészek nagyszerű produkciója, ami mutatja, hogy ők már ezen az úton haladnak. 

A fiatalok összefogásának másik szép példája az Ausztrália többi államából érkezett tánccsoportok fellépése a záró gálaműsorban. Ők, az öt nap alatt betanult és közösen előadott Vajdaszentiványi táncukkal bizonyították rátermettségüket és szeretetüket a magyar néptánc iránt. Nagy sikerük volt.  

Fogadják a mellékelt albumot olyan szeretettel, amilyen szeretettel mi küldjük Önöknek, remélve hogy annak lapozgatása az együtt eltöltött hat nap kellemes emlékeit idézi fel.

Az album önként vállalt összeállításáért külön köszönet illeti Bándy Erzsébetet. Nem volt kis munka, de – mint mondta – szeretettel és örömmel készítette.

Tisztelettel,

Rozgonyi Magdi

Főtitkár 

 

A képes album itt letölthető.

 

Kepes album a XVI. Magyar Kulturalis Talalkozorol 2017

Rozgonyi Magdi

Rozgonyi Magdi - a Magyar Kulturális Találkozó 2017 Szervező Bizottsága - titkár New South Wales-i Magyar Szövetség - Főtitkár Ausztráliai Magyar Szövetség - Public Officer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.