V. Molnár Judit operaénekes

Operaénekesként önálló-és kamarakoncertek, fesztiválok, oratóriumok és operák szólistájaként énekel Magyarországon valamint Európa országaiban- Ausztria, Németország, Csehország, Lengyelország, Olaszország – és Ausztráliában, Japánban és Dél-Koreában. Tanulmányai során számos díjat és kitüntetést nyert. 2005-ben Miskolc Város Művészeti Ösztöndíjasa lett, 2007-ben 2. díjat nyert opera kategóriában az Eurorégiós Versenyfesztiválon, 2008-ban Miskolci Gyémántok díjjal tüntették ki.

2008-ban Adina szerepével debütált Donizetti: Szerelmi bájital című operájában Debrecenben.

2009-ben Szőnyi Erzsébet: Az igazmondó juhász c. operájának ősbemutatóján Fáni szerepét énekelte a Bartók + Bécs 2009 Nemzetközi Operafesztiválon. Az előadást a Magyar Televízió rögzítette. A Miskolci Nemzeti Színházban Musetta szerepét énekelte Puccini: Bohémélet és Lola szerepét Mascagni: Parasztbecsület c. operájában a 2011-es évadban. 2012-ben Lehár: Víg özvegyében láthatta a közönség az Opera Australia Melbourne-i előadásain, majd 2014-ben az Opera on the Beach, Mozart: Varázsfuvolájában. Szintén ebben az évben énekelte Purcell: Dido és Aeneas című operajának Szellem és Első boszorkány szerepét, valamint Pergolesi: Úrhatnám szolgáló című operájában Serpinát, Brisbane-ben.

Judit koncertezett a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a ME BBZI Szimfonikus Zenekar, az Interoperett, a Lehár Fesztivál, a Queensland Pop’s Orchestra, a Vienna Pop’s Orchestra és a Canberrai Szimfonikus Zenekar szólistájaként. Repertoárja rendkívül változatos, a Handel oratóriumoktól a látványos Újévi Gálakoncertekig terjed.

A színpadi szerepek mellett Juditnak eddig két saját albuma jelent meg, egy különleges karácsonyi lemez Áldott éj címmel és a Szép szülőhazám, melyen Kodály, Erkel, Lehár és Strauss dalai csendülnek fel.

Az énekesi karrier mellet Judit három évig tanított a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének magánének tanszékén. 2014-ben az ausztrál állam a rendkívül rangos „Különleges tehetség” vizumot adományozott neki. Jelenleg a Mueller College vezető énektanára, saját énekstudiót vezet Brisbane-ben. Három kamarazenekar (Artico Ensemble, Arioso Chamber Ensemble, Badinerie Players) és az Underground Opera Company szólistája.

Örömmel jelenthetjük, hogy Judit a Magyar Kulturális Találkozó vendége lesz 2017. január 4-én, ahol a Nyitó Gála Koncerten lép fel.