Tüske együttes

tuske-andras-gitar-muvesz-tuske-peter-hegedu-muvesz

Tüske András (B.of Music)
András Magyarországon született és ott is kezdte el zenei tanulmányait. Végül az Adelaide-i Egyetem Klasszikus Gitár szakán végzett 1992-ben. Mûvészi tevékenyége mindig is a tanításra fókuszált, de az évek során több sikeres koncertet is adott mind itt Ausztráliában mind Európában. Többek között fellépett Slava Grigoryannal Ausztráliában és Maximo Pujollal Argentínában is. Volt egyetemi tanár (Elder Conservatory), jelenleg a Dél-Ausztráliai Ifjúsági gitárzenekar művészeti vezetője.
Négy CD-je jelent meg, jelenleg egyik sem kapható. John Williams így jellemezte jétékát: „Obviously you are very musical.”

Tüske Péter (B.of Music)
Péter Ausztráliában született, négy évesen kezdett hegedülni. Tizenhárom évesen felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatórium különleges tehetségek osztályába.
Több ifjúsági szimfonikus zenekarnak is ő volt a koncertmestere. Tanulmányait az Adelaidei Egyetem jazz hegedű szakán fejezte be 2016-ban. Többek között fellépett Pusztai Tónival és a Rajkó zenekarral is. Többek véleménye szerint is ő az új Stephane Grapelli.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.