SYDNEY-i MAGYAR CSERKÉSZEK

Cserkészetünk egy nevelési intézmény, melynek célja, hogy neveljük testileg, szellemileg és jellemben ifjainkat. A magyar cserkészet a magyar öntudatot is fejleszti és alapvetően az Isten, Haza, Embertárs és Magyarság szolgálatára neveljük a gyermekeket.

Cserkészeink megtanulnak másokon segiteni, őrsökben együtt működni, a mai technológia nélkül élni táboraink ideje alatt és inkább jókedvüen cselekedni és értékelni a természetet. Játékos módon, énekszóval tanulnak a gyerekek, egy cserkész próbarendszer alapján.

Vezetőink ki vannak képezve a különböző lépcső fokozatokon: örsvezető, segédtiszt és cserkésztiszt. Most éppen 2016 és 2017 alatt tartjuk a segédtiszti és örsvezetői tanfolyamokat, magyar történelem, földrajz, irodalom és néprajzból, előkészületül a dec 2017-jan 2018-ban tartandó vezetőképző táborainkra. Sokszor fiatal cserkészvezetőink késöbb vezetői poziciót érnek el az ausztrál társadalomban is.

Sydney-ben két cserkészcsapat van: 30.sz Kőrösi Csoma Sándor fiúcsapat, ami már 66 éve működik és a 66.sz Papp-Váry Elemérné leánycserkészcsapat, ami 53 éve van leigazolva mint külön csapat.

Szombatonként tartjuk összejöveteleinket du fél háromtól, fél ötig és 5 éves kórtól csatlakozhatnak hozzánk a kisgyerekek. Egyetlen feltételünk, hogy magyarul tudjon beszélni és érteni. Késöbb magyarul írni és olvasni is fontos, mert minden foglalkozás magyarul folyik. Kérjük hogy cserkészeink járjanak magyar iskolába.

Évente szoktunk kb 10 napos nyári táborba menni (kiscserkészeknek rövidebb). 14 éves kórtól van évente regős táborunk, együtt a Melbourne-i csapatokkal, ami magyar néprajzzal foglalkozik (mindig más történelmi magyar tájegységben “élünk” 3 napig).

Életre szóló barátikőr alakul ki közöttünk és baráti hálózatunk az egész világot magába szövi.

Sablatúra-Nagy Marika cst

Leánycserkész csapat parancsnok

Rozgonyi Magdi

Rozgonyi Magdi - a Magyar Kulturális Találkozó 2017 Szervező Bizottsága - titkár New South Wales-i Magyar Szövetség - Főtitkár Ausztráliai Magyar Szövetség - Public Officer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.