LÁSZLÓ ATTILA énekes, zenész

[GTranslate]

ATTILA, rendkívűli tehetség. Nehéz elválasztani melyik műfajban jobb, mert zenész is és énekes is, még hozzáé nem is akármilyen.

Attila egy székelyföldi városban, Kézdivásárhelyen született, idősebb László Attila és Boros Éva gyermekeként. Már kiskorában is érdeklődött a zene iránt, ezért szülei 9 éves korától zongorázni taníttatták. Egy alkalommal a helyi templomban Bach D-moll toccatáját adta elő hallás után. A templom kántora ekkor figyelt fel rá, majd magánórákon tanítani kezdte. Ezután a fiú az egyházi kórusban zongorázott, orgonázott az ünnepek alkalmával.

Hetedikes volt, mikor egy rendezvényszervező menedzserhez került, aki demófelvételt készített vele. Első névötletként a Tini-Ati művésznév merült fel Attila számára, de a fiú a régebbi stílusú számok mellett döntött, melyeket – önmagát szintetizátoron kísérve – rendszeresen énekelt városnapokon és a helyi retro-étteremben. A demót végül Székely Mózsi néven készítették el.

Szívesen énekelt Zámbó Jimmy, Demjén Ferenc és Máté Péter dalokat is; elmondása szerint az ő hangjukban volt valami különleges, ami a mai előadókból hiányzik.

Ezután Attila jelentkezett az Erdély Hangja című tehetségkutatóba, ahol a válogatókon át Máté Péter és Zámbó Jimmy dalaival jutott el a legjobb 24-ig, ám ekkor még a döntőbe nem került be. Bár csalódás volt számára ez a megmérettetés, mégsem hagyott fel az énekléssel.

2011-ben Magyarországra jöttek a szüleivel a Csillag születik kedvéért, ahol a verseny meghozta számára a régen várt sikert, ő lett 2011 „kiscsillaga”.

2012 tavaszán jelent meg első albuma, az Ezer szív együtt dobban,[1] melyen vadonatúj dalok, Dandó Zoltán, Krenyiczki Ervin és Závodi Gábor szerzeményei hallhatók.

Ugyanebben az évben, április 17-én kapta meg a magyar állampolgárságot.

Elismerései

  • – a Csillag születik győztese
  • – Kézdivásárhely csillaga
  • Transylvanian Music Awards – Az év felfedezettje
  • – Transylvanian Music Awards – Az év hangja (erdélyi kategória)
  • – Transylvanian Music Awards – Az év férfi hangja (erdélyi kategória)

 

Rozgonyi Magdi

Rozgonyi Magdi - a Magyar Kulturális Találkozó 2017 Szervező Bizottsága - titkár New South Wales-i Magyar Szövetség - Főtitkár Ausztráliai Magyar Szövetség - Public Officer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.