JÓZSA ERIKA szerkesztő, riporter

Nem kell mindent komolyan venni, legkevésbé önmagunkat – vallja Józsa Erika. A szabályok pedig arra valók, hogy megszegjük őket. Nem szereti a konvenciókat, a besorolásokat, a kötöttséget, a mellébeszélést. Akkor szólal meg, ha mondanivalója van, és a témától függ, hogy milyen formát választ hozzá. Egy történetet el lehet mondni szavakban, képekben, zenében és valamennyi kombinációjában. Dokumentumfilmjeit világszerte láthajtják a tévénézők, cikkeit olvashatják az újságolvasók, zenéit hallhatják lemezeken, moziban, szinházban, időnként koncertezik, közben megír egy-két könyvet.

A 2016-os Kolozsvári Magyar Napok műsorfüzete igy mutatta be: „Józsa Erikát a RTV magyar adásának hőskorában bemondónőként, szerkesztő-riporterként ismerte meg a közönség. Azóta nem sok változott – csak mostanában Ausztrália, Új-Zéland vagy éppenséggel Délamerika valamelyik pontjáról köszönti régi és új nézőit.”

Hogy most éppen min dolgozik, mi foglalkoztatja? Csak annyit árul el: zenei műfaj, de ugyanakkor film is… és köze van egy kalandos utazáshoz a világ egyik legtávolabbi pontjára. Hamarosan láthatja / hallhatja a legszélesebb közönség a világháló jóvoltából.

S hogy a Találkozó közönsége mire számithat részéről? Természetesen ez is meglepetés. Hogy Erika sok arca közül melyiket láthajtjuk, milyen műfajban lesz jelen – megtudhatják akik ott lesznek a rendezvényeken január 4-9 között .

Rozgonyi Magdi

Rozgonyi Magdi - a Magyar Kulturális Találkozó 2017 Szervező Bizottsága - titkár New South Wales-i Magyar Szövetség - Főtitkár Ausztráliai Magyar Szövetség - Public Officer