Dr.SAI HALÁSZ-PÁL gazdasági szakember

Dr. Sai-Halász Pál, 68 éves, több évtizede Sydney-ben élő magyar bank és közgazdasági szakember. Magyarországon gazdaságkutató, Sydney-ben a Caltex olajtársaságnál logisztikai majd informatikai vezető. Ezután 10 éven át bank közép és felső vezető a Colonial State és Commonvealth bankban. 1997-től 2001-ig újra Budapesten az amerikai GE Capital munkatársaként a Budapest Bank vezérigazgatóhelyettese, majd a magyarországi Citibank tanácsadója, Ezt követő években üzleti tanácsadó, befektetési szakember.

A Magyar Találkozón Dr. Sai-Halász Pál a Közgazdasági és Informatikai konferenciát vezeti. Előadást tart a világ, az auszrtál és a magyar gazdaság kilátásairól. Az USA, angol, japán, európai, kínai központi bankok szakadatlan péznyomtatásának veszélyeiről, torzító hatásairól (megtakarítások és nyugdíjak leértékelődése, ingatlanok és más befektetési területek túlértékelődése). Végül a technológiai fejlődés, a robotok, mesterséges inteligencia, vezető nélküli autók munkaerőpiacot és társadalmat alakító erejéről vezet beszélgetést.

 

Rozgonyi Magdi

Rozgonyi Magdi - a Magyar Kulturális Találkozó 2017 Szervező Bizottsága - titkár New South Wales-i Magyar Szövetség - Főtitkár Ausztráliai Magyar Szövetség - Public Officer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.