Ditke énekes

Ditke

Ditke Budapesti születésû énekesnő, zeneértő sváb családból származik, ahol a mindennapok része volt a közös zenélés és éneklés. Már korán megmutatkozott Ditke különleges adottsága, 15 éves kora óta profiként szerepel a színpadon. Énekesi tanulmányait Kerényi Margitnál kezdte, ezt követően jazz- és musical-szakon folytatta tanulmányait. Számos zenekar tagja volt pl. a nagysikerû Tramps és Replay együtteseké.

Tehetsége és sokéves előadói tapasztalata számos stílust átfogó repertoárja igen extenzív, kezdve a rock’n roll, blues, pop zenével a jazz standerdeken át, egészen a musical és az opera világáig.

Európában és az USA-ban többnyire a 80–90-es évek klubjaiban és külföldi óceánjárókon lépett fel, majd a 90-es évek elején kivándorolt Ausztráliába, a helyi klubokban, kabaré éttermekben és magán partikon folytatta énekes pályafutását. Mindezek mellett számos helyi énekversenyen és tehetségkutató televíziós mûsorban is indult szép eredménnyel. Saját alapítású country rock zenekarával is komponált és bejárta az országot.

2010-ben visszatért Európába, ahol többnyire vidéki fesztiválokon és magán partikon, esküvőkön lépett fel. Mindezek mellett a keverőpult mögött és a zeneszerzésben is aktívan részt vett. Egy neves BAFTA-díjas szeneszerző– producer párossal közös pop dalokat is komponáltak, és a magyarországi Voice és Rising Star címû mûsorokba is felkérést kapott, amit külföldi elkötelezettségei miatt nem tudott elvállalni.

Hosszú éves színpadi tapasztalat, a 4 oktávot is meghaladó hangskála és Ditke karizmatikus elOEadómûvészi stílusa, a közönségnek változatos, klasszikus elemekkel ötvözött könnyed mûsort ígér. Ditke nagy izgatottsággal és örömmel fogadta el a NSW-i Magyar Szövetség felkérését a Magyar Kulturális Találkozóra. Erre az alkalomra a mûvésznő külön mûsort állított össze, ami tükrözi változatos nemzetközi stílusát, de egyben hű marad sváb-magyar gyökereihez is.

Ditke a László Attila koncerten lép fel 2017. január 5-én csütörtökön este 7.00 órakor. Helyszin: NIDA Playhouse Theatre, Kensington (a New South Walesi egyetemmel szemben).

Jegyeket elővételben lehet rendelni a Találkozó Titkárságán.