Butterworth Annamária szoprán

annamaria_butterworth

Anna komolyzenei tanulmányait a Queensland-i Zene Konzervatoriumban végezte. Tanulmányait a Victorian College of the Arts, Australian Academy of Music majd a Melbournei Egyetemen folytatta és szerzett diplomát, mint magánénekes és magánének tanár. Ez időben fellépet az Ausztráliai Operaház előadásaiban (Tosca, Figaró házassága, Don Giovanni…).
Több verseny győztese, mint az Opera Australia Foundation végdöntőjének résztvevője, valamint az egész Ausztráliára kiterjedő Herald Sun Opera Aria. Az ezen keresztül nyert ösztöndíjjal mesterkurzusukon vett részt Londonban. Ott tartózkodási ideje alatt szóló énekesként fellépett a Princess Theatre, St Martin in the Fields, St James Picadilly, Benjamin Franklin ház és Handel Múzeumban. Ausztrálián és Anglián kívül meghívásai voltak Franciaország-ba, Olaszországba és Budapestre.
Anna töbször együttműködött neves szóló és zenekari művészekkel. Repertoárjában megfér az opera, oratórium, kamarazene ugyanúgy, mint a musical és a magyar népdalok.
Különös érdeklődési köre a zeneterápia, s mint a Concordia Foundation előadóművésze, használta ki a lehetőséget a Chelsea és Westminster kórházi fellépéseivel. Anna jelenleg itt él Ausztráliában, amellett hogy tanít, állandó meghívásainak is eleget tesz.
Anna örömmmel vesz részt a Magyar Kulturális Találkozón ahol – mint megjegyezte – átélheti magyar örökségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.